Venkelsoep

William Henry Fox Talbot - Wild Fennel 1841 - 1842

William Henry Fox Talbot - Wild Fennel 1841 - 1842

Er lagen nog twee venkelknollen in de koelkast, wat te doen? Welnu. In de ene pan bouillon trekken van de stelen en buitenste bladeren, ui, peterselie en vooruit – een half blokkie kippenbouillon. In de andere ui, venkel en knoflook fruiten. Wat klein gesneden aardappel erbij en vast een paar lepels bouillon. Als alles gaar is staafmixeren met zoveel bouillon als nodig om ‘m goed op dikte te krijgen en wat room. Opdienen kan met lente-ui en venkelloof.

Oudste dochter struikelde over superlatieven ;-)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: