Chelsea buns

Wil je de uitbater van Fitzbillies in Cambridge 26 minuten lang horen uitweiden over de ‘Beëlzebun’, luister dan hier.

Maak een deeg van 500 gr bloem, 3 dl melk, 1 ei, gist, 60 gr suiker en 60 gr boter (of zonnebloemolie). Rol het uit tot +/- 50 x 25 cm en besmeer het met 50 gr gesmolten boter. Strooi er de vulling (100 gr bruine basterd, 200 gr fijngesneden rozijnen, abrikozen, etc., koekkruiden of kaneel) over en rol ‘m op. Snijd de rol in plakken en leg die zo dicht tegen elkaar aan op de bakplaat dat ze tegen elkaar aan rijzen bij het bakken. Meteen uit de oven smeer je ze in met lichte stroop of suikerwater. Bestrooi ze desgewenst nog met fijne tafelsuiker.

Alternatieven: amandeltjes meehakken door de vulling, citroenrasp door deeg, etc.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: