Kiemen met pindasaus

kiemen

We kweken zelf onze kiemen, sinds kort. Eerst alfalfa, en gisteren konden we een grote pot gemixte kiemen ‘oogsten’. De alfalfa was geweldig op de hamburger, vandaag bleek ook pindasaus een goede combinatie.

Maak pindasaus van in olie gefruite ui en knoflook, pindakaas, ketjap manis, zoete chilisaus, limoen en water. Het lepeltje sambal heb ik op het randje van m’n bord geschept, maar wie geen kinderen heeft doet dat ook door de saus.

Vorm een torentje van een rondje rijst en een pluk kiemen, schep er een flinke lepel saus overheen en leg er een half gekookt ei op. Bij ons kregen ze vandaag een tweede torentje met gestoomde spitskool ipv kiemen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: