Broodje bakkeljauw

Vroeger haalden we vaak telo bakkeljauw, want lekker zout, pittig, vet en goedkoop. En aangezien ik gezouten vis in huis had, zelf een keer op z’n Surinaams bakkeljauw gemaakt, niet met telo (cassave), maar op een broodje.

Spoel de zoute vis (alaska pollock, in dit geval) en kook ‘m een minuut of 20 in ruim water. Fruit uien, een beetje knoflook en doe daar een blikje tomatenpuree door, de zo klein mogelijk versnipperde vis en wat sambal. Schep het mengsel op een ciabatta-broodje en pak er een koud biertje bij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: