Aubergine de la Oekraine

Vaak mis je in je kookboek een plaatje, maar dit keer waren de auberginetaartjes wel afgebeeld, maar werd er geen recept bijgegeven. Improviseren dus.

Snij de aubergine in de lengte in plakken, bestrooi ze met zout en laat ze een half uurtje liggen om het (bittere) vocht eruit te trekken. Spoel ze dan goed af en dep ze droog. Kwast ze in met olijfolie en knoflook en leg ze op bakpapier in de oven.

Meng een flinke schep turkse yoghurt, mayonaise, citroensap en kruiden (bijv. lenteui, bieslook, peterselie) en bestrijk daar het eerste aubergineplakje mee, leg de volgende aubergineplak erop en herhaal het proces tot de hele in plakken gesneden aubergine weer opgestapeld is. Besluit met het mayonaisemengsel en strooi er wat lenteui ofzo over.

Serveer ‘m als bijgerecht of met een frisse salade en gebakken aardappeltjes als maaltijd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: