Pirog

Pirog is Russisch voor pastei – deeg met vulling, dus. Maak een deeg van 500 gr bloem, gist, suiker, zout, 2,5 dl lauw water, 2 eidooiers en 125 gr boter.

De vulling bestaat vandaag uit ui, kool, champignons, gekookte eieren (alles fijn gesneden), veel dille, één derde paddestoelenbouillonblokje, peper, zout en zure room.

Rol het deeg uit, drapeer het in een ovenschaal, stop de vulling erin en vouw het dicht. De pirog ziet er het mooist uit als je nu op de dichtgevouwen bovenkant een bakplaat legt en het geheel omdraait, zodat de vouwloze onderkant nu de bovenkant is. Maak het helemaal af door wat decoratief gesneden deegrestjes op de pirog te plakken en het geheel met de overgebleven eiwitten in te kwasten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: