Rode kool uit de oven

rodekool_rijks

Terrine met deksel, ca. 1775, Rijksmuseum

Iets pittiger door de knoflook en zachter door het langdurig ovenverblijf, deze variant. Voeg aan een fijngesneden rode kool een flinke ui, twee teentjes knoflook, appel en/of rozijnen, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, twee lepels bruine basterd en wat appel- of andere azijn toe. Doe dat alles in een ovenschaal, leg er wat klontjes boter op en zet afgedekt anderhalf uur in de oven.

Lekker met aardappeltjes uit de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: