Tonijn met bonen

Elizabeth-David

Deze binnen de minuut te fabriceren Toscaanse salade dank ik aan Elizabeth David, die de gedroogde witte bonen een nacht liet weken en dan kookte. Maar wij doen het anders: trek een blik bonen open – de kleine flageolets die ik gisteravond had waren perfect – en spoel ze in een zeef onder de warme kraan af. Koelkastkoude salades zijn hoogstens hartje zomer fijn. Trek tevens een blikje tonijn open. Meng tonijn, bonen en rauwe ui (gisteren was het lente-ui en peterselie) in een kom en maak aan met olijfolie, witte wijn azijn, zout en peper.

Eet er een dikke snee brood bij, liefst geroosterd en voorzien van roomboter en zeezout.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: