Uiencompote

uiencompoteAnderhalve kilo fijngehakte uien fruiten in 100 gram boter. Als ze halfgaar zijn een beetje peper en zout en drie eetlepels wijnazijn toevoegen. Johannes van Dam roert er dan ook een deciliter room door, maar zonder kan ook, zeker als je de boter wat ruimer neemt. Dan is het zaak alles zo lang mogelijk (een paar uur) op een zo laag mogelijk vuur te laten sudderen.

Lekker bij gehaktbrood of paté. En als je daarna nog over hebt, maak je er in een handomdraai de geweldigste uiensoep van.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: