Boerenkool met bonen stoofpot

rups

Als je een tuin van iemand overneemt waar tien vierkante meter boerenkool op staat, dan ga je hard op zoek naar alternatieven voor stamppot. Dit is er zo eentje.

Fruit een paar uitjes met wat chilipeper, gerookt paprikapoeder, zeezout, laurier, zwarte peper en een paar flinke tenen knoflook. Voeg een blik gepelde tomaten toe, wat bouillon en witte bonen. Dat kan een blikje bonen zijn, of geweekte gedroogte, of zelfs – zoals wij deden – gedopte doorgeschoten sperziebonen.

Nadat de fijngesneden boerenkool is toegevoegd, nog een minuut of tien doorsudderen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: