Koresh met lam en rabarber

forced-rhubarb

Fris, vet en kruidig, deze Iraanse koresh. Braad 500 gram in stukjes gesneden lamsvlees aan in boter en olie en doe er een gesnipperde ui bij. Voeg wat saffraan en wat vocht toe (bijv. wat bouillon van de eerst kort gebraden mindere stukjes vlees) en een klein beetje grenadinesiroop. Zachtjes laten sudderen. Een uur later een in boter gebakken flinke bos peterselie en bos munt toevoegen. Verder laten sudderen. En op ’t end 3 rabarberstengels in stukjes van 3 cm gesneden toevoegen. Nog even kort laten sudderen, maar de rabarber niet uit elkaar laten vallen.

Bovenop rijst serveren, met een salade erbij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: