Jam van rabarber en aarbeien

giant_rhubarb

Zet 500 gram stukjes rabarber van 1cm met 400 gram suiker een paar uur weg. Meng er dan een zakje marmello door en kook het vervolgens een paar minuten. Meng er dan 500 gram in kleine stukjes gehakte aarbei door, laat het nog een minuutje koken, en giet het dan in schoongemaakte potten. Gember, zowel gesnipperde gemberbolletjes als het sap van geraspte gemberwortel, is facultatief.

Op brood ook lekker met mascarpone in plaats van boter.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: