Engadiner Nusstorte

Met walnoten van de Weense Yppenmarkt het allerlekkerst!

Met walnoten van de Weense Yppenmarkt het allerlekkerst!

Maak een deeg van 300 gr wit meel, 100 gr suiker, 150 gr boter, 2 eieren en wat zout. Leg het in folie in de koelkast.

Laat de oven voorverwarmen op 160-170 graden.

Maak de vulling door 250 gram suiker te karamelliseren (nooit roeren!) en daar 250 gram gehakte walnoten aan toe te voegen. Als dat gemengd is nog 2 deciliter slagroom erbij en dat nog een klein kwartiertje zachtjes laten pruttelen. Zet dan het gas uit en laat afkoelen.

Verdeel het deeg in twee helften. Rol de (kleinste) helft tot formaat springvorm, leg de springvorm erop, snij ‘m bij en leg ‘m op een plank tot je ‘m nodig hebt om de taart mee te bedekken. Kneed de afsnijsels bij de andere helft en rol deze uit tot je er een springvorm ruim mee kunt bekleden, zodat je een opstaand randje van twee centimeter hebt. Doe de vulling erin (hoeft niet helemaal afgekoeld te zijn), buig het opstaande randje over de vulling heen en maak het nat met wat water zodat de bovenkant er beter op plakt. Leg dan de opzij gelegde bovenkant erop en druk aan met een vork.

Zet de taart een klein uur in de oven tot ie mooi van kleur is. De taart kan tot een week bewaard worden, buiten de koelkast. Maar dat gaat ie niet halen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: