Sichuan-saus

Bijvoorbeeld om bij chinees fondue te serveren, maar over koud, gekookt, varkensvlees, dat kan ook.

4 theelepels fijngehakte knoflook, 2 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie, 2 flinke lente-uien, 1 rode of groene peper, 3 eetlepels donkere sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, een halve eetlepel rijstazijn, anderhalve theelepel suiker en een halve eetlepel pittige chili-olie.

Pekingsaus is een andere optie: 7 theelepels fijngehakte knoflook, 3 eetlepels donkere sojasaus en 3 theelepels sesamolie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: